Le tele i le lalolagikopana fa'amalieina e le tagata gaosi oloa le maketi: mai se manatu fa'avae, o lo'o le lava le sapalai apamemea,faagaau limu.

Fai mai Codelco, o se sauai apamemea, e ui lava i le pa'u lata mai o tau o le kopa, ae o le lumanaʻi o le uʻamea faavae o loʻo tumau pea le malosi,paipa limu apamemea.

Ata gaosi4

Fai mai M á Ximo Pacheco, le taitaifono o Codelco, le kamupani gaosi kopa tele i le lalolagi, i se faatalanoaga ma le aufaasālalau i lenei vaiaso e faapea, i le avea ai ma ta'ita'i sili ona lelei o le eletise, o le fa'aagaga o le kopa i le lalolagi e fai si fa'atapula'a, lea o le a lagolagoina ai le lumana'i o tau o le kopa.E ui lava i le fesuisuiai lata mai o tau o le kopa, mai se vaaiga faavae, o loʻo i ai pea le apamemea.paipa limu apamemea.

Faila faagaau, I le avea ai o se pisinisi a le setete, o le malo o Chile i lenei vaiaso na solia le tu masani o le liliuina o tupe mama uma a le kamupani ma faasilasila atu o le a mafai ai e Codelco ona taofia le 30% o ana tupe mama seia oo i le 2030. Na taʻua e Pacheco i le taimi o lana nofoaiga o le taʻitaʻifono. o le Codelco, o le a tumau pea le 1.7 miliona tone a le codelc, e aofia ai ma lenei tausaga.Na fa'amamafaina foi e mana'omia e Codelco ona fa'amautu lona fa'atauva e ala i le fa'atonutonuina o tau,faagaau limu.

O le tautalaga a Pacheco e faʻamoemoe e faʻamalieina le maketi.O le tau o le kopa LME na paʻu i le 16 masina maualalo o le US $ 8122.50 i le tone i le Aso Faraile talu ai, i lalo ifo o le 11% i le masina o Iuni, ma ua faʻamoemoe e paʻu i le tele o masina i le 30 tausaga talu ai,paipa limu apamemea.


Taimi meli: Aukuso-25-2023