O se tamaoaiga mama o le a tulaʻi mai ma taʻavale eletise, matagi ma le malosi o le la, ma faʻaleleia le teuina o maa.O se mea e manaʻomia i le teuina o le malosi o le kopa ona o lona tulaga tulaga ese e faʻatautaia ai le vevela ma faʻatautaia le eletise. E le mafai ona faʻamama le tamaoaiga e aunoa ma le tele o kopa.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taʻavale eletise e faʻaaogaina le averesi o le 200 pauna. O le la e tasi e iai le 5.5 tone o le kopa i le megawatt. E manaʻomia e le faʻatoʻaga a le matagi, ma e faʻapea foʻi le faʻaogaina o le malosi.
Ae o loʻo i ai nei ma le faʻatulagaina o sapalai apamemea i le lalolagi e le lava e faʻaosoina ai le suiga i le malosi mama. O le US ua i ai nei le tele o le paʻu kopa ma o se faʻaulufale mai oloa.
O le le lava ua mafua ai ona faaluaina le tau o le kopa i le lua tausaga talu ai, ma o le manaoga o loʻo faʻatulagaina e 50% i le isi luasefulu tausaga. kesi faanatura.
Na taʻua e Goldman le tulaga o se "faafitauli mole" ma faaiʻu ai o le tamaoaiga o le malosi mama "semanu e le tupu" e aunoa ma le tele o kopa.
I le 1910, o le kuata o tagata faigaluega Arisona sa faigaluega i le pisinisi maina, ae o le 1980s ua faaitiitia lena numera ma ua tauivi le pisinisi. O lea ua toe foi mai Tongzhou.
A'o fa'aauau pea ona gaosia e le au ta'alo kopa i nofoaga fa'aleaganu'u e pei o Clifton-Morenci ma Hayden, o lo'o faia su'esu'ega fou 'apamemea i atina'e tetele ma laiti.
Ole la'u Resolution mine i le nofoaga muamua eli ai Magma i fafo atu o Superior o le a fetaui ma le 25% ole manaoga a Amerika.
I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatupuina e le au gaosi ni tupe teu laiti e oʻo mai i le taimi nei e le mafai ona faʻaogaina le tamaoaiga. E aofia ai Bell, Carlotta, Florence, Arizona Sonoran ma Excelsior.
O le 'apa kopa tafatolu "kopa tafatolu" i le va o Superior, Clifton ma Cochise itumalo ua maina mo le tele o tausaga ma o loʻo i ai le aufaigaluega ma atinaʻe faʻaletino e laʻu ma faʻatau atu le kopa i faʻameamea ma maketi.
O tupe teu apamemea o le avanoa tau tamaoaiga o Arizona, e tutusa ma faʻatoʻaga i Midwest ma vaʻa vaʻaia faavaomalo i le talafatai.
O le kopa fou o le a fausia ai le faitau afe o galuega lelei mo aiga i nuu i tua o Arisona, o le a faʻateleina tupe maua lafoga a Arizona i le piliona, ma maua ai se faʻatauga malosi e faʻaleleia ai lo tatou tamaoaiga.
Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻafitauli faʻavae e tatau ona faʻatalanoaina aʻo tatou faʻagasolo. E tatau i kamupani 'apamemea ona faʻaalia le saogalemu o le suavai, pulea lelei o siʻusiʻu ma e tatau ona faʻamoemoe e "alu lanu meamata" ma taavale eletise ma tekonolosi fou e puʻeina carbon.
E le gata i lea, e tatau ona latou faʻaalia tulaga maualuga o faʻatalanoaga ma nuʻu lata ane ma i latou o loʻo i ai measina ua leva ona i ai i luga o le fanua.
I le avea ai o se tagata e lagolagoina le siosiomaga ma aia tatau a tagata, ou te tetee i le tele o atinaʻe apamemea. E tusa lava po o le a le faʻaosoosoga o le tamaoaiga, e le tatau ona faʻaaogaina uma le kopa mine. E tatau ona faia e kamupani faʻatatau i nofoaga saʻo ma i tulaga saʻo.
Ae ou te talitonu malosi foi i le suiga i se tamaoaiga e le mafai ona faʻasaoina e faʻasaoina ai le paneta. O le manaʻoga mama mama mo kopa o le a tupu tusa lava pe gaosia e Arizona pe leai.
O Saina, o le kamupani pito sili ona tele o le kopa eliina ma faʻamamaina, o loʻo taufetuli e faʻatumu le gaogao. E faʻapea foʻi mo isi atunuʻu e le mulimulitaʻia galuega a le US, aia tatau a tagata, poʻo tulaga tau le siosiomaga.
E le gata i lea, o afea o le a tatou aʻoaʻoina ai lesona o le talafaasolopito?O le faʻalagolago o Amerika i le suauu Sasaʻe Tutotonu e taʻitaʻia ai i tatou i taua. I aso nei o le faʻalagolago o Europa i le kesi a Rusia e faʻaitiitia ai lo latou aafiaga i luga o Ukraine. O le isi o le faʻalagolago i minerale faʻapitoa?
O i latou e masani ona tetee i le atinaʻeina o maina kopa i soʻo se mea aʻo fautuaina mo se lumanaʻi malosi mama e mafai ai e tagata fai mea leaga - faʻaleagaina le siosiomaga ma aia tatau a tagata - e faʻatumu se avanoa i le maketi. Ma faʻatupu vaivaiga Amerika.
E mafai ea ona tatou vaai tasi i le amio mama i le malosi mama a o faatauasoina lenei mea moni mataga?Pe ua tatou sauni e lafoai telefoni feaveai, komepiuta, matagi ma le la?
O le tamaoaiga o Arisona o le 20th seneturi sa i ai le uluai 5 "Cs," ae o le tamaoaiga o Arizona o le 21st seneturi e aofia ai komipiuta komipiuta ma le malosi mama. O le faʻamalosia e manaʻomia ai le kopa fou.
O Fred DuVal o le ta'ita'ifono o Excelsior Mining, sui o le komiti fa'atonu a Arizona, sa avea muamua ma faipule ma sa avea muamua ma ofisa sinia o le White House. O ia o se sui o le Arizona Republic Contribution Committee.


Taimi meli: Mati-16-2022